Mister Kitchen

Food Design

MCDONALD’S

NIEUWE ZOMERBURGER

Bij hoge uitzondering mocht Mister Kitchen als food designer in de keuken van McDonald’s meekijken én -koken om een nieuwe zomerburger te creëren. Alle restricties en voorwaarden belemmerden onze creativiteit geenszins, zodat na een uitdagend traject de Summer Crisp Parmesan het licht zag!

MCDONALD’S UITDAGING

Naast het vaste assortiment van ’s werelds grootste hamburgerketen, is het van groot belang dat er regelmatig een nieuwe burger op het menu komen. Zowel om de klanten te verrassen als om een thematische campagne aan op te hangen. De zomer vormt hierin een zwaartepunt en schreeuwt om een aantrekkelijke hamburger die vaste en nieuwe bezoekers verleidt. Met die food design opdracht gingen wij eerst onze keuken in om hamburgers te bakken…

MISTER KITCHEN’S AANPAK

Na een letterlijke kijk in de keuken, konden wij aan de slag in onze eigen keuken. Hoewel we een lange lijst van beperkingen en (on)mogelijkheden meekregen, maakte deze ons zoals meestal alleen maar creatiever en ambitieuzer in het design-proces. Hierna presenteerden wij aan de directie vier totaal verschillende burgers met een passende zomerse propositie. Deze proeverij leidde uiteindelijk tot de selectie van een lichtere, Italiaans getinte hamburger met een bijzondere bite: een krokant koekje van Parmezaanse kaas. Nadat deze tevens door de belangrijke franchisenemers werd goedgekeurd, kon het echte werk beginnen: onze receptuur omzetten naar een schaalbaar productieproces. Het selecteren en proeven van alle leveranciers, en de begeleiding van ons recept tot in de productiekeuken zorgden voor een intensief doch inspirerend proces.

GERELATEERDE CASES