Mister Kitchen

Food Design

Enoki

NEDERLANDSE SPOORWEGEN ENOKI FRESH ASIAN TAKE-AWAY

Mister Kitchen creëerde in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen een nieuwe, gezonde en innovatieve fastfood-formule op de stations. Wij dachten na over (en verzorgden vervolgens) concept, receptuur, keukenplan, training, fotografie en communicatie. Het eindresultaat liep als een trein.

HET VRAAGSTUK VAN DE NS

Nederland ging steeds gezonder eten. Helaas was het vaak lastig om een snelle, lekkere en gezonde maaltijd op een treinstation te halen. Mede door de toenemende vraag van reizigers naar gezondere alternatieven voor take-away-eten op Nederlandse treinstations, vroeg de Nederlandse Spoorwegen ons om na te denken over dit vraagstuk. Volgens een onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen, ontstond er steeds meer behoefte aan betere maaltijden, lichtere tussendoortjes en kwalitatief Aziatisch eten. Met dit in het achterhoofd, bogen wij ons over het vraagstuk: ‘Hoe ontwikkelen wij een formule die de behoefte van onze reizigers vervult?’

DE AANPAK VAN MISTER KITCHEN

Samen met internationaal designbureau VBAT, namen wij de NS bij de hand in een uiteenlopend scala aan horecasafari’s, creatieve scrumsessies en proeverijen in onze keuken. Na veel geproef, gepraat en gepeins, kwamen we op een pan-Aziatische menukaart die resulteerde in een formule waarin lichtere specialiteiten de hoofdrol vertolkten. Oscarwaardig. Na de denkfase volgde de realisatie − logistiek, trainingen en communicatieplan incluis. Met een strakke planning van zes maanden, zorgden wij voor een efficiënte en synergetische die in sneltreinvaart verliep.

GERELATEERDE CASES