Mister Kitchen

Food Writers

Sinds 2004 schrijven wij al kokend, proevend en reizend over eten, koken en voeding. Het begon allemaal met ons eerste kookboek De Nieuwe Studentenkeuken waarin wij de recepten uit ons studentenhuis op de Groningse Vismarkt vastlegden. Toen volgden een kampeerkookboek en een wekelijkse kookrubriek in de VIVA. Daarna begon het grotere werk als culinair journalisten en schreven wij gedurende tien jaar lang voor delicious.magazine en de afgelopen jaren voor de Allerhande. De inspiratie die wij halen uit al deze (internationale) eetavonturen gebruiken wij zowel voor onze food design opdrachten als voor ons eigen voedingsmerk Mister Kitchen’s!

DELICIOUS MAGAZINE

De redactie van dé Nederlandse foodglossy zocht stoere verhalen vol avontuur, recepten en persoonlijkheid. Een kolfje naar onze nieuwsgierigheid en onstilbare honger naar het onbekende. Tien jaar lang zochten wij naar spannende ingrediënten, vreemde keukens én de mensen achter ons eten. Dit resulteerde in meer dan veertig grote artikelen vol foto’s en recepten. Van Hollandse rivierkreeft en Wageningse ‘Nedervanille’ tot koffie plukken met Fairtrade in Peru en de Koreaanse temple cuisine van Chef’s Table monnik Jeong Kwan. Een ‘food writing’ droombaan die onze ogen, monden en harten met elk avontuur verder opende. Scroll en klik maar op de voorbeelden hiernaast!

Mister Kitchen vist lokaal op exotische Rivierkreeft

Mister Kitchen goes bananas in Colombia, Fairtrade!

Fondue in Zwitserland

De veganistische keuken van Jeong Kwan

Mister Kitchen oogst zeegroente

ALLERHANDE

Als onafhankelijk voedingsmerk ervaarden wij zelf hoe moeilijk het is om met ons unieke verhaal achter onze producten de consument te bereiken. En dat terwijl een supermarkt zich juist met die mooie merken, verhalen en smaken kan onderscheiden. Met dat idee stapten wij brutaal naar de redactie van misschien wel het grootste blad van ons land: Allerhande van Albert Heijn. Wij wilden andere kleine collega-merken met hun prachtige verhaal en delicatessen een podium geven. Voor onze rubriek Van Droom tot Delicatesse bezoeken wij wereldwijd onafhankelijke (familie)bedrijven die de aandacht verdienen van de bewuste klant, door het smakelijke recept en bijzondere verhaal achter hun culinaire creaties. Met als resultaat acht pagina’s beeldverhaal met achtergrond, mensen, productieproces en proeven. Daarnaast produceerden wij in een korte video een samenvatting voor de socials. Scroll en klik maar op de voorbeelden hiernaast!

Vegan ijs van professor Grunschnabel

Pastificio Di Martino

Limoncello di Fiorito

Het familiegeheim achter de Balsamicoazijn van Ponti

Fairtrade boeren in Sisaket

De Mexicaanse familiekeuken van La Morena

De tomatensauzen van de familie Mutti

Zweeds knäckebröd uit Leksand

Trappistenkaas van abdij Koningshoeven

EEN UITDAGING VOOR MISTER KITCHEN ALS FOOD WRITERS?