Het Weekend van de Rollende Keukens

Mede mogelijk gemaakt door Mister Kitchen

Rollende Keukens

Het Weekend van de Rollende Keukens is sinds 2008 niet meer weg te denken uit Amsterdam. Een gratis buurtfeest voor iedereen die van lekker eten houdt: jong, oud, hip, klassiek, zwart, geel, wit, buur of verre vriend. Een zeer divers publiek, maar met één ding gemeen: een hartstochtelijke liefde voor goed eten.

ONCE UPON A TIME IN THE WESTERGASFABRIEK

Lang, lang geleden in 2008, toen rollende voedselfeesten en foodtrucks nog niet bestonden in ons kleine kikkerland, bedachten Westergasfabriek-buren Koen (Pacific Parc en Cantina Mobilé) en Igor (Mister Kitchen) een gratis buurtfeest voor het mooiste park ter wereld. Inderdaad, op een zompig bierviltje. Koen bezat een paar historische keukenwagens en een reuzenradje. Dus met een paar cateringtrucks erbij, een filmscherm, kampvuur en wat parkeervergunningen was daar een eerste editie op het grasveld. Het was pas later dat de twee beseften dat ze, naast een briljant concept, ook geschiedenis schreven: het eerste streetfood-festival van Nederland was geboren. Koen bezat, naast een goed idee, een aantal historische keukenwagens en een reuzenradje. Daarnaast regelden we een filmscherm, kampvuur, een aantal cateringtrucks en parkeervergunningen en daar was-ie: de eerste editie op het grasveld van de Westergas. Zo intiem, ongedwongen en regenachtig wordt het nooit meer. Aan de opzet, ziel en de organiserende families sleutelden we echter nooit! Tussen 2008 en 2018 maakten we geweldige edities mee, met de meest geweldige gasten. Van keukenconnaisseurs tot blitse bloggers en van dagjesmensen tot vaste gasten. Allemaal verschillend, maar allemaal met één ding gemeen: een hartstochtelijke relatie met geweldig eten. Hieronder lees je wat een rollende keuken eigenlijk inhoudt.

WAT IS EEN ROLLENDE KEUKEN?

Rol-len-de keu-ken (de; v(m); meervoud: rollende keukens)

  1. Een onderscheidende keuken op wielen, waarin door de eigenaar of diens afgevaardigden daadwerkelijk wordt gekookt.
  2. Een keuken op wielen met een unieke sfeer in de vorm van een terras, live entertainment en aankleding.
  3. Mobiel restaurant dat liefde, aandacht en ambacht ademt.

 

WAAR EN WANNEER IS ROLLENDE KEUKENS 2024 (EDITIE 15)?

Het Weekend van de Rollende Keukens 2024 vindt plaats in het weekend van woensdag 8 t/m zondag 12 mei. De locatie is het manifestatieterrein van het Amsterdamse Westerpark. Tijdens dit lange hemelvaartweekend veranderen de mooiste rollende keukens van Nederland en het buitenland het manifestatieterrein in één groot openluchtrestaurant. Uiteraard voorzien van livemuziek en -entertainment, zodat je je geen moment verveelt.

De toegang voor Rollende Keukens is sinds 2008 gratis – wij vinden het belangrijker dat je geld uitgeeft aan eten en drinken dan aan entree – en iedere dag geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

Kom met ons het leven vieren met mooie wijnen, heerlijk eten en speciale bieren. In de zon, onder de sterren en met een druppel op z’n tijd. In een van de meer dan honderd keukens, wordt vast jouw droommaal bereid.

Voor meer informatie surf naar: rollendekeukens.amsterdam

ALLES IS FAMILIE

Na tien geweldige jaren droegen wij als Mister Kitchen de directie over aan onze kinderen Yonina en Storm. Zo waarborgen we de droom waar we het Weekend ooit mee startten: een familiefeest waar ieder familielid welkom is. Mister Kitchen bewaakt, als bestuurder van Stichting Rollende Keukens, tot op heden nog wel de sfeer van Rollende Keukens. Sommigen noemen het een bestuurdersfunctie. Wij noemen het familiehoofd Sfeerbeheer.