skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Beantwoord!

Producten

Pindakaas

Falafelburger

Pindakaas

Is Pindakaas glutenvrij?

Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten ‘kruisbestuiving’ is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.

Lees verder

Hoe lang blijft pindakaas goed?

Pindakaas is zo’n product dat je relatief lang kunt bewaren. De houdbaarheidsdatum van een buiten de koelkast bewaarde pot ongeopende pindakaas is minimaal een jaar. Bewaar ‘m wel op een koele en droge plek.

Een geopende pot pindakaas is op papier maximaal een jaar te bewaren in je keukenkastje. En ook hier geldt: bewaar ‘m op een koele en droge plek.

Lees verder

Waarom zit er palmolie in pindakaas?

Palmolie is door zijn eigenschappen een wondermiddel en zit niet alleen in heel veel voedingsproducten maar ook in make-up en schoonmaakmiddelen en biodiesel. In pindakaas zorgt het voor een stabiele, smeuïge structuur. Zo gaat de pindakaas niet scheiden zoals bij 100% pinda-varianten.

Lees verder

Wat zijn de voedingswaarden van pindakaas?

De voedingswaarden van pindakaas verschillen natuurlijk per pindakaasmerk of -soort. Gelukkig maar, want anders zou ‘t ook zo saai zijn. Hieronder vertellen we wat de voedingswaarde van al onze soorten pindakaas zijn. Zo zie jij in één oogopslag wat je eet en weet je precies welke pindakaas het gezondst is en welke bijvoorbeeld het best zijn voor je spieropbouw.

Lees verder

Waar kun je Mister Kitchen pindakaas kopen?

Je vindt onze producten bij Albert Heijn (pindakaas, v-spread, pizzabodems en pizzasauzen) zowel in de fysieke winkel als in de Albert Heijn webshop, bij Jumbo (pindakaas en hazelnootpasta’s), bij Spar (pindakaas en v-spread) en bij PicNic (pindakaas, v-spread, pizzabodems en pizzasauzen). Daarnaast hebben wij een eigen webshop. In de webshop van Mister Kitchen vind je alle pindakaassmaken, v-spreads, pizzabodems, pizzasauzen en hazelnootpasta’s. (Psst: zelfs een aantal smaken die je niet in de supermarkten vindt).

Lees verder

Is Mister Kitchen’s pindakaas gezond?

Als je kijkt naar alle smeerbare ontbijtkeuzes die je ‘s ochtends hebt, dan is onze pindakaas een van de gezondste opties. Nu hebben we diverse soorten pindakaas. Zo krijg je bij de karamel zeezout- en honing chili-variant wat meer (natuurlijk) suiker binnen, waar je bij de super crunchy en super creamy meer eiwitten binnenkrijgt. Maar of je nu de variant met of zonder suiker hebt, onze pindakaas blijft een van de gezondste keuzes binnen de smeerbare ontbijtopties. Geloof je het niet? Leg je toekomstige voormalige favoriet maar eens naast die van ons.

Lees verder

Is pindakaas goed voor het sporten?

Ja. Pindakaas en sporten gaan samen als peper en zout. Dit geldt met name voor duur- en krachtsport − pindakaas geeft je hartstikke veel energie. Vezels, eiwitten en vet, waarvan een groot deel onverzadigd.

Lees verder

Is pindakaas goed voor cholesterol?

Ja, pindakaas is goed voor je cholesterol. Pindakaas bevat vitamine B3, ook wel bekend als niacine. Een belangrijke als het gaat om je stofwisseling en cholesterol. Zo is vitamine B3 belangrijk voor je stofwisseling als het gaat om koolhydraten, vetten, eiwitten, enzymen en de energieproductie in je cellen. Vitamine B3 is goed voor de bloedcirculatie en stimuleert een gezonde cholesterolspiegel.

Lees verder

Is pindakaas goed voor diabetes?

In pinda’s zit van nature 4-5 procent suiker, waardoor het product niet volledig suikervrij is. Gelukkig gaat het hier om suikers die van nature aanwezig zijn. Niks geraffineerds of bewerkts dus. Gewoon puur natuur, zoals het ‘t lekkerst is. Voor mensen met diabetes heeft dit dus geen tot weinig gevolgen. Pindakaas en andere notenrijke producten staan voor diabetespatiënten zelfs bekend als ontzettend gezonde voedingskeuzes.

Lees verder

Is pindakaas goed voor de stoelgang?

Ja, pindakaas is hartstikke goed voor je stoelgang. Een goede stoelgang vereist namelijk voldoende voedingsvezels: plantaardige bestanddelen die positieve invloed op je lichaam hebben. Zo houden ze vocht vast in de darmen, waardoor je − hoe zullen we het noemen − makkelijker doorspoelt.

Lees verder

Falafelburger

Is Mister Kitchen’s Falafelburger gezond?

Ja, onze Falafelburgers (voorheen de V-burgers) zijn hartstikke gezond en volledig vegan. Ze worden letterlijk in een Belgische cuisine gemaakt, from scratch. Ze bestaan bijna volledig uit groenten, zaden en peulvruchten en zijn waardige vleesvervangers. Het zijn dan ook geen nabootsers van vlees.

Lees verder

Waar koop je vegetarische burgers?

Vegetarische burgers kun je in iedere supermarkt kopen, maar de V-burgers van Mister Kitchen − tegenwoordig heten ze Mister Kitchen’s Falafelburgers − vind je in iedere Albert Heijn, zowel in de fysieke winkel als in de webshop.

Lees verder

Hoeveel kcal zitten er in de Falafelburger van Mister Kitchen?

De Original-Falafelburger van Mister Kitchen bevat per 100 gram 259 kcal, of 1086 kJ. De Thaise variant van onze Falafelburger bevat per 100 gram maar 244 kcal, of 1020 kJ.

Lees verder

Is Mister Kitchen's Falafelburger glutenvrij?

Helaas. De vegan Falafelburgers van Mister Kitchen zijn niet volledig glutenvrij. Ze bevatten namelijk granen waarin gluten zitten en worden verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt. We hebben wel andere Mister Kitchen producten die 100 procent glutenvrij zijn.

Lees verder

Pizzasaus

Pizzabodem

Pizzasaus

Is Mister Kitchen’s pizzasaus gezond?

Ja. Die is relatief gezond. De basis is wederom altijd groente. Drie van de vier zijn zelfs vegan:

 • Original
 • Spicy Tomato
 • Smoky Paprika

(Alleen de cheesy pesto-variant is niet vegan. Wel glutenvrij.)

Lees verder

Bevat de pizzasaus van Mister Kitchen gluten?

Door sommige ‘aanstellers’ worden mensen met een echte glutenallergie niet altijd serieus genomen. Vervelend. Maar wij zijn er voor iedereen: al onze pizzasauzen zijn 100 procent glutenvrij.

Lees verder

Pizzabodem

Is Mister Kitchen’s pizzabodem gezond?

Het gezonde gevoel dat mensen hebben bij zuurdesem, proberen we in onze bodem te etaleren. We zorgen voor een luchtige en lekkere smaak. Zoals je van ons gewend bent. Onze zuurdesembodems zijn absoluut niet ongezond, maar wat er zo goed aan is, is dat ze een stuk dunner zijn. (En ze zijn volledig vegan!)

Lees verder

Wat is zuurdesem?

Zuurdesem − je mag het ook zuurdeeg, natuurdesem of desem noemen − is een deeg dat wordt gemaakt van water en bloem. We zien je denken: klinkt normaal. Ja, klopt. Het enige verschil is dat zuurdesem wordt gemaakt zonder bakkersgist. Het deeg rijst door fermentatie op basis van azijnzuurbacteriën, gisten melkzuurbacteriën die van nature aanwezig zijn. En hey: volledig vegan! Just saying!

Lees verder

Is zuurdesem gezond?

Zuurdesem is gezond. Maar of het gezonder is dan normaal deeg, dat durven we niet met zekerheid te zeggen. Het klinkt in ieder geval een stuk gezonder dan het ‘huis-tuin-en-keukendeeg’, maar wetenschappelijk gezien is het lastig aan te tonen of het daadwerkelijk gezonder is. Of het gezonder is, ligt ‘m namelijk niet per se in de bereidingswijze, maar welke graansoorten erin zitten. (Wit zuurdesembrood is namelijk al snel ongezonder dan ‘normaal’ volkoren bruinbrood.)

Lees verder

Waar is Mister Kitchen’s pizzabodem te koop?

Onze verrukkelijke desem pizzabodems, zowel de ronde als de vierkante variant, vind je gewoon bij de Albert Heijn en bij PicNic. In het echte leven dus, maar ook in de webshop.

Lees verder

Wat kan ik doen als mijn pizzabodem aanbrandt?

Een traantje wegpinken. Als je pizzabodem te bruin of zwart wordt, dan is dat niet goed voor je. Dat is een understatement. Alles met koolhydraten dat aanbrandt, is slecht om te eten. Ons advies als je pizzabodem aanbrandt? Pak de tweede bodem uit het pak en probeer het nog een keertje.

Lees verder

Bevat de pizzabodem van Mister Kitchen gluten?

Helaas. De pizzabodems van Mister Kitchen zijn niet volledig glutenvrij. Ze bevatten granen waarin gluten zitten en worden verwerkt in een fabriek waar ook melk en tarwegluten worden verwerkt. We hebben wel andere producten die 100 procent glutenvrij zijn.

Lees verder

Waar is de pizzabodem van Mister Kitchen van gemaakt?

Van pizzabodem. Haha. Nee, even zonder gekheid. Mister Kitchen’s pizzabodems zijn 100 procent vegan en worden van de onderstaande ingrediënten gemaakt:

 • Tarwemeel;
 • Water;
 • Gedroogd tarwe-zuurdesem;
 • Gist;
 • Zout.

Lees verder

V-Spread

Rabarcello

V-Spread

Is Mister Kitchen’s V-Spread gezond?

Ja, onze V-Spreads zijn zo gezond dat je het bijna niet gelooft. Bij Mister Kitchen waren we altijd al fan van groentespread en sandwichspread. Groente op je brood, hoe gezond wil je het hebben? Helaas bevatten de bekende groentespreads altijd bakken aan olie of mayonaise. Dus wij dachten: dit kan veel en veel beter. En lekkerder. And then it happened!

Lees verder

Is Mister Kitchen’s V-Spread vegan?

Jazeker, wij vonden het niet meer dan logisch om onze groentespread, die je misschien kent als de Mister Kitchen’s sandwichspread, 100% plantaardig en dus veganistisch te maken. De gebruikte yoghurt is dan ook diervrij/vegan en betreft geen zuivel.

Lees verder

Mister Kitchen’s V-Spread ingrediënten

Jij wilt natuurlijk weten wat wij allemaal in onze vegan groentespread stoppen. Eén ding weet je in ieder geval zeker: het is hartstikke gezond (en lekker). Hieronder lees je welke geweldige groenten we in iedere V-Spread verwerken.

Lees verder

Waar kan je Mister Kitchen’s V-Spread kopen?

Je vindt onze producten, dus ook onze sandwichspread, in iedere Albert Heijn, bij Spar en PicNic, zowel in de fysieke winkel als in de webshop. Daarnaast hebben wij een eigen webshop. Hier vind je naast onze goddelijke groentespreads, ook onze perfecte pindakaassmaken.

Lees verder

Is Mister Kitchen’s V-Spread ook geschikt voor baby’s?

Of groentespreads het beste zijn voor baby’s, dat durven we niet te zeggen. Bij Mister Kitchen zullen we dan ook nooit op een potje zetten dat onze sandwichspreads babyvoeding zijn. We ontvangen wel vaak foto’s en berichten van blije moeders en lachende kinderen die net een potje hebben verorberd. En dat is voor ons voldoende. Meer dan voldoende zelfs.

Lees verder

Wat is groentespread?

De naam zegt het eigenlijk al. Groentespreads zijn groenten die je over je brood spread. Een hemels potje. Vooral als we ‘t over de onze hebben. Bij Mister Kitchen geloven we namelijk heilig in groente op je brood, maar het aanbod naast onze smaken vonden we wat saai. Bovendien zitten veel spreads vol met olie en mayonaise, waardoor het gezonde van de groente een beetje wegebt.

Lees verder

Hoeveel procent groenten zit er in Mister Kitchen’s V-Spread?

Doordat wij in plaats van mayonaise en dus olie, peulvruchten gebruiken voor onze goddelijke groentespreads, zit er nog meer groente in dan je bent gewend. Ieder potje bevat minimaal 65 procent aan groente. 65 procent.

Lees verder

Waar koop je vegetarisch broodbeleg?

Je vindt de Mister Kitchen V-Spread in iedere Albert Heijn, zowel in de fysieke winkel (in hetzelfde vak als de andere sandwichspreads) als in de webshop. Lekker makkelijk dus!

Daarnaast hebben wij een eigen webshop. In de webshop van Mister Kitchen vind je onze V-Spreads en onze befaamde Mister Kitchen Pindakaas, die trouwens ook onder het vegetarische en vegan broodbeleg is te scharen.

Lees verder

Zitten er veel eiwitten in Mister Kitchen’s V-Spread?

Er zitten relatief veel eiwitten in de Mister Kitchen’s V-Spreads, maar er is er eentje die eruit springt. Vooral ten opzichte van andere merken en soorten groentespreads. Zo zitten er per 100 gram gemiddeld zo’n 2,8 tot 3,2 gram eiwitten in groentespreads, zo ook in onze smaken.

Lees verder

Rabarcello

Bevat de Rabarcello alcohol?

De Rabarcello van Mister Kitchen bevat, net als zijn lichtzure broertje Limoncello, alcohol. Wel een stuk minder hoor − Limoncello bevat rond de 30 procent alcohol. Onze Rabarcello heeft een alcoholpercentage van 18 procent. Wij gebruiken alcohol in onze Rabarcello omdat de alcohol zorgt dat de subtiele smaak van rabarber (zoet, zuur en bitter) een beetje wegtrekt.

Lees verder

Wanneer is Rabarcello te krijgen?

Omdat Hollandse rabarber een seizoensgebonden product is, maken wij eens per jaar een mooie batch van dit rode goud. De Rabarcello van Mister Kitchen wordt eenmaal per jaar, rond het rabarberseizoen en Het weekend van de Rollende Keukens, gemaakt. De Rabarcello is in te slaan op de Rollende Keukens, maar alles wat er overblijft gaat naar een select aantal slijterijen en horeca-partijen.

Lees verder

Rabarcello mogelijkheden

De Rabarcello van Mister Kitchen is met hartstikke veel te combineren. Maar jij wilt natuurlijk weten wat het allerlekkerst is, want je gaat je Rabarcello niet serveren met een middelmatig gerecht of een karige cocktail.

Lees verder

Welke ingrediënten zitten er in Rabarcello van Mister Kitchen?

Hier bij Mister Kitchen krijgen we vaak de vraag welke ingrediënten er in onze Rabarcello zitten. Nu kun je er eentje vast al invullen, maar onderstaand hebben we de hele lijst nog even voor je op een rij gezet.

 • Hollandse rabarber.
 • Alcohol.
 • Suiker.
 • Een flinke vleug inspiratie van Daans oudtante Maap; het meesterbrein dat Daan vroeger betoverde met haar roze rabarberlimonade. Onze Dutch Spirit is een eerbetoon aan de vergeten smaak van rabarber!

Lees verder

Back To Top