Veelgestelde vragen

Beantwoord!

Producten

De voedingswaarden van pindakaas verschillen natuurlijk per pindakaasmerk of -soort. Gelukkig maar, want anders zou ‘t ook zo saai zijn. Hieronder vertellen we wat de voedingswaarde van al onze soorten pindakaas zijn. Zo zie jij in één oogopslag wat je eet en weet je precies welke pindakaas het gezondst is en welke bijvoorbeeld het best zijn voor je spieropbouw.
Je vindt onze producten bij Albert Heijn (pindakaas, v-spread, pizzabodems en pizzasauzen), zowel in de fysieke winkel als in de Albert Heijn webshop, bij Jumbo (pindakaas en hazelnootpasta’s), bij Spar (pindakaas en v-spread), bij PicNic (pindakaas, v-spread, pizzabodems en pizzasauzen) en DekaMarkt (pindakaas, v-spread, pizzabodems en pizzasauzen). Daarnaast hebben wij een eigen webshop.
Ja, pindakaas is hartstikke goed voor je stoelgang. Een goede stoelgang vereist namelijk voldoende voedingsvezels: plantaardige bestanddelen die positieve invloed op je lichaam hebben. Zo houden ze vocht vast in de darmen, waardoor je − hoe zullen we het noemen − makkelijker doorspoelt.
In pinda’s zit van nature 4-5 procent suiker, waardoor het product niet volledig suikervrij is. Gelukkig gaat het hier om suikers die van nature aanwezig zijn. Niks geraffineerds of bewerkts dus. Gewoon puur natuur, zoals het ‘t lekkerst is. Voor mensen met diabetes heeft dit dus geen tot weinig gevolgen. Pindakaas en andere notenrijke producten staan voor diabetespatiënten zelfs bekend als ontzettend gezonde voedingskeuzes.
Ja, pindakaas is goed voor je cholesterol. Pindakaas bevat vitamine B3, ook wel bekend als niacine. Een belangrijke als het gaat om je stofwisseling en cholesterol. Zo is vitamine B3 belangrijk voor je stofwisseling als het gaat om koolhydraten, vetten, eiwitten, enzymen en de energieproductie in je cellen. Vitamine B3 is goed voor de bloedcirculatie en stimuleert een gezonde cholesterolspiegel.
Ja. Pindakaas en sporten gaan samen als peper en zout. Dit geldt met name voor duur- en krachtsport − pindakaas geeft je hartstikke veel energie. Vezels, eiwitten en vet, waarvan een groot deel onverzadigd.
Als je kijkt naar alle smeerbare ontbijtkeuzes die je ‘s ochtends hebt, dan is onze pindakaas een van de gezondste opties. Nu hebben we diverse soorten pindakaas. Zo krijg je bij de karamel zeezout- en honing chili-variant wat meer (natuurlijk) suiker binnen, waar je bij de super crunchy en super creamy meer eiwitten binnenkrijgt. Maar of je nu de variant met of zonder suiker hebt, onze pindakaas blijft een van de gezondste keuzes binnen de smeerbare ontbijtopties. Geloof je het niet? Leg je toekomstige voormalige favoriet maar eens naast die van ons.
Palmolie is door zijn eigenschappen een wondermiddel en zit niet alleen in heel veel voedingsproducten maar ook in make-up en schoonmaakmiddelen en biodiesel. In pindakaas zorgt het voor een stabiele, smeuïge structuur. Zo gaat de pindakaas niet scheiden zoals bij 100% pinda-varianten.
Pindakaas is zo’n product dat je relatief lang kunt bewaren. De houdbaarheidsdatum van een buiten de koelkast bewaarde pot ongeopende pindakaas is minimaal een jaar. Bewaar ‘m wel op een koele en droge plek. Een geopende pot pindakaas is op papier maximaal een jaar te bewaren in je keukenkastje. En ook hier geldt: bewaar ‘m op een koele en droge plek.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten ‘kruisbestuiving’ is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Ja, onze Falafelburgers (voorheen de V-burgers) zijn hartstikke gezond en volledig vegan. Ze worden letterlijk in een Belgische cuisine gemaakt, from scratch. Ze bestaan bijna volledig uit groenten, zaden en peulvruchten en zijn waardige vleesvervangers. Het zijn dan ook geen nabootsers van vlees.
Vegetarische burgers kun je in iedere supermarkt kopen, maar de V-burgers van Mister Kitchen − tegenwoordig heten ze Mister Kitchen’s Falafelburgers − vind je in iedere Albert Heijn, zowel in de fysieke winkel als in de webshop.
Een traantje wegpinken. Als je pizzabodem te bruin of zwart wordt, dan is dat niet goed voor je. Dat is een understatement. Alles met koolhydraten dat aanbrandt, is slecht om te eten. Ons advies als je pizzabodem aanbrandt? Pak de tweede bodem uit het pak en probeer het nog een keertje.
Het gezonde gevoel dat mensen hebben bij zuurdesem, proberen we in onze bodem te etaleren. We zorgen voor een luchtige en lekkere smaak. Zoals je van ons gewend bent. Onze zuurdesembodems zijn absoluut niet ongezond, maar wat er zo goed aan is, is dat ze een stuk dunner zijn. (En ze zijn volledig vegan!)
Zuurdesem is gezond. Maar of het gezonder is dan normaal deeg, dat durven we niet met zekerheid te zeggen. Het klinkt in ieder geval een stuk gezonder dan het ‘huis-tuin-en-keukendeeg’, maar wetenschappelijk gezien is het lastig aan te tonen of het daadwerkelijk gezonder is. Of het gezonder is, ligt ‘m namelijk niet per se in de bereidingswijze, maar welke graansoorten erin zitten. (Wit zuurdesembrood is namelijk al snel ongezonder dan ‘normaal’ volkoren bruinbrood.)
Zuurdesem − je mag het ook zuurdeeg, natuurdesem of desem noemen − is een deeg dat wordt gemaakt van water en bloem. We zien je denken: klinkt normaal. Ja, klopt. Het enige verschil is dat zuurdesem wordt gemaakt zonder bakkersgist. Het deeg rijst door fermentatie op basis van azijnzuurbacteriën, gisten melkzuurbacteriën die van nature aanwezig zijn. En hey: volledig vegan! Just saying!
Je vindt onze producten, dus ook onze Veggie Spread, bij Albert Heijn (pindakaas, Veggie Spread, pizzabodems en pizzasauzen) zowel in de fysieke winkel als in de Albert Heijn webshop, bij Jumbo (pindakaas en hazelnootpasta’s), bij Spar (pindakaas en v-spread), bij PicNic (pindakaas, Veggie Spread, pizzabodems en pizzasauzen) en bij DekaMarkt (pindakaas, Veggie Spread, pizzabodem en pizzasauzen). Daarnaast hebben wij een eigen webshop
Of groentespreads het beste zijn voor baby’s, dat durven we niet te zeggen. Bij Mister Kitchen zullen we dan ook nooit op een potje zetten dat onze sandwichspreads babyvoeding zijn. We ontvangen wel vaak foto’s en berichten van blije moeders en lachende kinderen die net een potje hebben verorberd. En dat is voor ons voldoende. Meer dan voldoende zelfs.
Er zitten relatief veel eiwitten in de Mister Kitchen’s V-Spreads, maar er is er eentje die eruit springt. Vooral ten opzichte van andere merken en soorten groentespreads. Zo zitten er per 100 gram gemiddeld zo’n 2,8 tot 3,2 gram eiwitten in groentespreads, zo ook in onze smaken.
Jij wilt natuurlijk weten wat wij allemaal in onze vegan groentespread stoppen. Eén ding weet je in ieder geval zeker: het is hartstikke gezond (en lekker). Hieronder lees je welke geweldige groenten we in iedere V-Spread verwerken
Je vindt de Mister Kitchen V-Spread in bijna elke Albert Heijn, zowel in de fysieke winkel (in hetzelfde vak als de andere sandwichspreads) als in de webshop. Lekker makkelijk dus! Daarnaast hebben wij een eigen webshop. In de webshop van Mister Kitchen vind je onze V-Spreads en onze befaamde Mister Kitchen’s Pindakaas, die trouwens ook onder het vegetarische en vegan broodbeleg is te scharen.
De naam zegt het eigenlijk al. Groentespreads zijn groenten die je over je brood spread. Een hemels potje. Vooral als we ‘t over de onze hebben. Bij Mister Kitchen geloven we namelijk heilig in groente op je brood, maar het aanbod naast onze smaken vonden we wat saai. Bovendien zitten veel spreads vol met olie en mayonaise, waardoor het gezonde van de groente een beetje wegebt.
Of groentespreads het beste zijn voor baby’s, dat durven we niet te zeggen. Bij Mister Kitchen zullen we dan ook nooit op een potje zetten dat onze sandwichspreads babyvoeding zijn. We ontvangen wel vaak foto’s en berichten van blije moeders en lachende kinderen die net een potje hebben verorberd. En dat is voor ons voldoende. Meer dan voldoende zelfs.
Ja, onze V-Spreads zijn zo gezond dat je het bijna niet gelooft. Bij Mister Kitchen waren we altijd al fan van groentespread en sandwichspread. Groente op je brood, hoe gezond wil je het hebben? Helaas bevatten de bekende groentespreads altijd bakken aan olie of mayonaise. Dus wij dachten: dit kan veel en veel beter. En lekkerder. And then it happened!
De Rabarcello van Mister Kitchen is met hartstikke veel te combineren. Maar jij wilt natuurlijk weten wat het allerlekkerst is, want je gaat je Rabarcello niet serveren met een middelmatig gerecht of een karige cocktail.
Omdat Hollandse rabarber een seizoensgebonden product is, maken wij eens per jaar een mooie batch van dit rode goud. De Rabarcello van Mister Kitchen wordt eenmaal per jaar, rond het rabarberseizoen en het weekend van de Rollende Keukens, gemaakt. De Rabarcello is in te slaan op de Rollende Keukens, maar alles wat er overblijft gaat naar een select aantal slijterijen en horeca-partijen.
De Rabarcello van Mister Kitchen bevat, net als zijn lichtzure broertje Limoncello, alcohol. Wel een stuk minder hoor − Limoncello bevat rond de 30 procent alcohol. Onze Rabarcello heeft een alcoholpercentage van 18 procent. Wij gebruiken alcohol in onze Rabarcello omdat de alcohol zorgt dat de subtiele smaak van rabarber (zoet, zuur en bitter) een beetje wegtrekt.