het geheim van de zeven smaken

Smaakspoken kan je bij de meeste (online) boekwinkels vinden. Wil jij een gesigneerd exemplaar, dan kan dat hier!

Verhaal

Puck is negen jaar en woont samen met haar vader, chef Maro, boven zijn populaire restaurant. Na het overlijden van haar moeder, leven ze er nu met zijn tweetjes. Puck mist haar moeder verschrikkelijk en haar vader is altijd druk aan het werk. Ze wil niets liever dan hem helpen, maar hij vindt haar nog te jong, want ‘proeven is als praten, zonder smaken ben je sprakeloos’.

Als Puck op een avond dit verdriet deelt met haar kat, komt de eerste van zeven Smaakspoken op bezoek. Deze kleurrijke figuren – zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet – ontvoeren Puck naar hun werelden. Ze leren haar daar alles over hun unieke krachten. Maar kunnen zij Puck zo goed leren proeven, dat ze Maro eindelijk mag helpen in zijn keuken?

Trailer Smaakspoken

Video afspelen

Podcast Mangiare! over Smaakspoken terugluisteren?

Smaakspoken is een spannend smaaksprookje dat het geheim van de zeven smaken onthult. Het is een avontuurlijk kinderboek dat jong en oud een gemeenschappelijke taal biedt om te beschrijven wat je dagelijks in je mond stopt. Smaken zijn namelijk veel meer dan alleen prikkels in je neus en mond. Het zijn ook kleuren, emoties, culturen én herinneringen.

Reacties

Jochem Myjer
Lees verder
‘Het kinderboek dat mijn kinderen wél aan het proeven heeft gekregen. Dat is mij tien jaar lang niet gelukt.!’
Yvette van Boven
Lees verder
‘Een verrukkelijk mooi boek dat zelfs ik (nooit volwassen geworden) heb verslonden!’
Gilles van der Loo - Het Parool
Lees verder
'Smaakspoken is een boek over contact door eten, het trof me dan ook recht in het hart.'
Bouillon Magazine
Lees verder
‘Begin je het te lezen, dan wil je het eind ook weten, al ben je tien keer volwassen. Wat een opmerkelijk boek!’
Boekhandel De Vries Van Stockum
Lees verder
‘Een geweldig kinderboek over lekker eten en goed leren proeven. De unieke illustraties maken Smaakspoken helemaal af.’

Makers

Daan Faber

….besloot na zijn rechtenstudie in Groningen iets leukers te gaan doen. Na een carrière als copywriter begon hij met twee vrienden het onafhankelijke voedingsmerk Mister Kitchen. Voor bladen als delicious. en Allerhande reizen zij al meer dan tien jaar proevend en schrijvend de wereld door, en organiseren zij jaarlijks Het Weekend van de Rollende Keukens.

José Luis García Lechner

…is, zoals zijn prachtige naam al doet vermoeden, half Spaans en studeerde grafische kunst en vormgeving in Breda. In zijn creatieve STUDIOGARCIA tekent hij voor kranten, tijdschriften, verpakkingen en kookboeken.