Pindakaas-spongecake

Met Mister Kitchen's Pindakaas Super Crunchy

40 min
(20 min voorbereiding)

6-8 personen

Dessert

Pindakaas-spongecake

40 min
(20 min voorbereiding)

6-8 personen

Dessert

Een spongecake is heerlijk omdat die zo luchtig en zijdezacht is. Bij dit recept gaat er ook allerlei lekkers tussen de lagen cake. Wat denk je van pindakaas, chocolade en dulce de leche. Dulce de leche is een karamelpasta die je heel gemakkelijk maakt door een blikje gecondenseerde melk 2 uur te koken.

KORT IN VOORBEREIDING, GROOTS IN GENOT

Dit recept voor spongecake heeft eigenlijk alles wat je verwacht van een lekkere sponzige cake, maar dan met nog een klein beetje meer; onze Pindakaas Super Creamy en donkere chocolade. Eigenlijk is het dus meer een chocolade-spongecake met pindakaas. Hoe je hem ook wilt noemen, het is een aanrader om een keertje te maken in de keuken. En het fijne aan dit recept is dat de voorbereiding minimaal is, maar het genot meer dan maximaal. Laat je ons weten wat je ervan vond?

Let op: voordat je de spongecake maakt, moet je eerst een blikje gecondenseerde melk twee uur laten koken.

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Doe het ongeopend in een pan en zet het onder met water. Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes borrelen. Zorg dat het blikje continue onder water blijft. Laat het blikje na de 2 uur eerst afkoelen voordat je het openmaakt.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer de bakvormen in met boter. Knip 2 cirkels van het bakpapier en leg deze op de bodems van de bakvormen.
  3. Doe de eieren, boter, suiker, zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een beslagkom en mix met een elektrische handmixer tot het een luchtige egale massa is.
  4. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de cakes 25 minuten in de oven. Kijk na 20 minuten even door het glas van de oven om te checken of ze niet te donker worden, maar laat de oven dicht. De cakes zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn en ze enigszins loskomen van de zijkant.
  5. Laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvormen en haal ze er vervolgens uit met een paletmes. Leg ze op een koelrek. Laat ze hierop verder afkoelen.
  6. Meng in een kommetje de pinda’s met de poedersuiker en 1 kleine eetlepel water. Leg de pinda’s op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak 10 minuten in de nog warme oven. Schep 2 keer om tijdens het bakken.
  7. Haal de pinda’s uit de oven en leg ze op een bordje. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de pan zodra de chocola helemaal gesmolten is van het vuur en laat de chocolade 5 minuten afkoelen.
  8. Bouw de cake op: leg de eerste plak cake op een groot plat bord. Smeer de pindakaas erop. Smeer daarover de dulce de leche (de ingekookte gecondenseerde melk).
  9. Leg de tweede plak cake erop. Giet de chocolade gelijkmatig over de bovenkant van de cake en bestrooi met de zoet-zoute pinda’s.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

INGREDIËNTEN

4 eieren

200 gram fijne kristalsuiker

225 gram zelfrijzend bakmeel

2 tl bakpoeder

225 gram roomboter + een beetje extra om de bakvormen in te smeren

1 blikje gecondenseerde melk

150 gram Mister Kitchen’s Pindakaas Super Creamy

25 gram gezouten pinda’s

1 el poedersuiker

75 gram donkere chocolade (minimaal 60%)

Verdere benodigdheden

2 ronde dichte bakvormen van 20 cm doorsnede

bakpapier

OOK LEKKER

Pindakaas reep met pretzels

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Peanut Butter & Jelly French toast

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Appel tarte tatin met pindakaas

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Super Creamy

Vegan Tempeh BLT-Sandwich

met Mister Kitchen’s Vegan Saus Whisky Cocktail