Maistortilla’s met zeebaars, rode ui en spinazie

Met zeebaars, rode ui en spinazie

20 min
(10 min voorbereiding)

4 personen

Avondeten, lunch

Maistortilla’s met zeebaars, rode ui en spinazie

20 min
(10 min voorbereiding)

4 personen

Avondeten, lunch

Als je het over tortilla’s hebt, dan zie je de Mexicaanse piñatas, sombrero’s en zonnige vlakten misschien wel direct voor je. Misschien wel een piñata met sombrero op een zonnige vlakte. Bij de eerste hap van deze tortilla’s met zeebaars, rode ui en spinazie wordt dat beeld alleen maar versterkt. Die zeebaars is echter niet meteen typisch Mexico.

Je kent misschien de meest klassieke Mexicaanse tortilla, de taco el pastor. Deze is belegd met varkensvlees en ananas. Maar je kunt op de neutrale maistortilla heel veel lekkers doen. Dit is een creatieve variatie met vis.

WAAR KOMT DE TORTILLA VANDAAN?

In de Mexicaanse en Midden-Amerikaanse keuken is de tortilla een veel voorkomende bezoeker. Bewoner eigenlijk. Dit ongezuurde platbrood van genixtamaliseerde maïs is eigenlijk de bron van de Mexicaanse keuken en komt terug in enorm veel recepten. Het wordt daar al honderden jaren gegeten!

Wist je dat de Spaanse tortilla eigenlijk meer een dikke boerenomelet is en niets met de Mexicaanse tortilla te maken heeft?

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng ruim water met een theelepel zout aan de kook. Snijd de ui in halve ringen. Dompel de rode ui 25 sec. onder in het kokende water. Schep uit de pan, spoel koud en meng met het limoen- en sinaasappelsap. Laat minimaal 15 min. intrekken en breng op smaak met oregano en zout.
  2. Dompel de spinazie ook 30 sec. onder in het kokende water. Neem met een schuimspaan uit de pan, schep in een zeef en spoel koud. Hak de spinazie in stukken en laat uitlekken.
  3. Als je de barbecue wilt gebruiken, verwarm die dan 30 min. van tevoren voor, totdat de kooltjes witheet zijn en niet meer vlammen of verhit een grillpan goed heet voor.
  4. Bestrooi de witte kant van de vis met zout en peper.
  5. Bak de vis op de ingeoliede velkant op de barbecue of in de pan tot ze net niet meer glazig zijn. Je hoeft de vis niet om te draaien. Laat kort afkoelen en pluk dan het visvlees in vlokjes van het vel af.
  6. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op het pak.
  7. Verdeel achtereenvolgens de spinazie, vis en uiringen over de tortilla’s en bestrooi eventueel met nog wat zout en peper.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

INGREDIËNTEN

1 rode ui

Sap van 1 limoen

Sap van 1/2 sinaasappel

1/2 tl gedroogde oregano

200 g gewassen wilde spinazie

2 zeebaarsfilets met vel, zonder graten

2 el olijfolie

4 maïstortilla’s

grofgemalen zwarte peper

OOK LEKKER

Pindakaas reep met pretzels

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Peanut Butter & Jelly French toast

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Appel tarte tatin met pindakaas

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Super Creamy

Vegan Tempeh BLT-Sandwich

met Mister Kitchen’s Vegan Saus Whisky Cocktail