Kokosmakronen

Met Mister Kitchen's Pindakaas Kokos Maple

20 min
(10 min voorbereiding)

4-6 personen

Snack

Kokosmakronen

20 min
(10 min voorbereiding)

4-6 personen

Snack

GESCHIEDENIS VAN DE MAKRON

De makron: een uit Frankrijk afkomstig koekje van bloem en suiker. Het gaat om het koekje dat lijkt op een rotsje, zonder gat erin dus. Deze noemden we de makron, afgeleid van het Franse macaron. Het meervoud van deze koekjes zonder gat was altijd ‘makronnen’.

Na verloop van tijd ontstonden er nieuwe varianten, waarvan de bekendste de kokosmakron is. In het Zuiden van Nederland was dit een rotsje met kokos, bloem en suiker dat op een stukje eetpapier de oven in ging. In het Noorden werd er niet alleen kokos aan de traditionele makron toegevoegd, maar werd ook de vorm aangepast: het werd een ronde koek met een gat in het midden, nog steeds gebakken op eetpapier. Ook veranderde de naam in het Noorden: het koekje met het gat werd de kokosmakroon, met dubbel o dus.

Eigenlijk zou de titel van dit recept dus eigenlijk ‘kokosmakronnen’ moeten zijn, omdat het meervoud van het koekje met het gat erin ‘kokosmakronen’ is, terwijl wij het rotsje met kokos maken. Zo leer je nog eens wat, misschien beginnen we wel een onderwijsinstelling: Meester Kitchen.

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de bloem, kokosflakes en het zout. Meng in een andere kom de gecondenseerde melk en pindakaas. Schenk dit bij de droge ingrediënten en meng goed.
  3. Maak met een ijslepel bolletjes deeg op de bakplaat. De kokosmakronen zetten niet echt uit in de oven, dus je kunt ze dicht naast elkaar leggen. Bak ze 15-17 minuten, tot ze net bruin beginnen te worden. Het is niet erg als ze nog zacht aanvoelen, ze stijven op wanneer ze afkoelen.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

INGREDIËNTEN

75 gram bloem

170 gram kokosflakes (het grove witte schaafsel)

½ tl zout

1 pot Mister Kitchen Pindakaas Kokos Maple

1 blikje gecondenseerde melk (265 gram)

OOK LEKKER

Pindakaas reep met pretzels

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Peanut Butter & Jelly French toast

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Appel tarte tatin met pindakaas

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Super Creamy

Vegan Tempeh BLT-Sandwich

met Mister Kitchen’s Vegan Saus Whisky Cocktail