Fries suikerbrood met hazelnootpasta en ijs van hangop

Met Mister Kitchen's Hazelnootpasta Zeezout Chocolade

35 min
(25 min voorbereiding)

8 personen

Dessert

Fries suikerbrood met hazelnootpasta en ijs van hangop

35 min
(25 min voorbereiding)

8 personen

Dessert

Fries suikerbrood is hartstikke lekker. Onze nieuwe hazelnootpasta is hartstikke lekker. IJs van hangop is hartstikke lekker. Combineer deze drie grootmachten op smaakgebied en je krijgt een nagerecht dat qua smaak en beleving bijna oneerlijke concurrentie is tegenover andere nagerechten. Maar toch leren we je met liefde hoe je het maakt, want deze heerlijkheid mogen we niemand onthouden!

EEN SPECIALE TOUCH!

Waarom is het recept voor dit nagerecht nu zo speciaal? Dat weten we eigenlijk niet precies, maar toen we het voor de eerste keer proefden werden we allemaal euforisch. En dat is zacht uitgedrukt! En zeg nu even zelf; chocolade, ijs en suikerbrood alleen al laat je toch al watertanden? Probeer het recept uit en stuur ons vooral een foto van het eindresultaat, dat vinden we leuk!

Let op: het ijs bij dit smakelijke nagerecht moet 8 uur in de vriezer staan.

BEREIDINGSWIJZE

  1. Plaats een zeef of vergiet op een pan en leg er een schone vochtige theedoek in. Schenk de yoghurt in de doek en vouw de punten van de doek naar boven, bind vast en laat de yoghurt een nacht uitlekken.
  2. Schraap het merg van het vanillestokje eruit, rasp de schil van de ½ citroen en pers het sap eruit. Verwarm de suiker met het vanillemerg, rasp en sap van de citroen in een steelpan. Voeg de slagroom toe, breng net onder het kookpunt en laat zachtjes trekken tot de suiker opgelost is. Laat goed afkoelen
  3. Meng het slagroommengsel met de hangop en roer totdat het glad is. Draai er ijs van in de ijsmachine of doe over in een platte, liefst metalen bak, en vries het minstens 4 uur in. Klop het na 1 uur elk halfuur door.
  4. Breek de bevroren frambozen in stukjes en draai kort mee in de ijsmachine of roer aan het eind van de invriestijd door het ijs
  5. Snijd uit het suikerbrood 8 plakken en bak per persoon 1 plak in de boter in een koekenpan goudbruin. Smeer de hazelnootpasta op het suikerbrood en serveer met het ijs. Garneer met de overige bevroren frambozen.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

INGREDIËNTEN

100 g bevroren frambozen

750 ml yoghurt

75 g suiker

1 vanillestokje

1⁄2 (bio)citroen

250 ml slagroom

1⁄2 suikerbrood

50 g ongezouten roomboter

Extra benodigdheden:

IJsmachine of platte metalen bak

Koekenpan

Zeef of vergiet

Theedoek

OOK LEKKER

Pindakaas reep met pretzels

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Peanut Butter & Jelly French toast

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Crunchy

Appel tarte tatin met pindakaas

met Mister Kitchen’s American Style Peanut Butter Super Creamy

Vegan Tempeh BLT-Sandwich

met Mister Kitchen’s Vegan Saus Whisky Cocktail