Fries suikerbrood met ijs van schapenhangop

Ingredienten

8 personen

100 g verse frambozen
750 ml schapenyoghurt (11⁄2 bakje)
75 g suiker
1 vanillestokje, merg eruit geschraapt rasp en sap van 1⁄2 (bio)citroen
250 ml slagroom
1⁄2 suikerbrood, in 8 plakken gesneden ± 30 g boter

Begin minstens 4-6 uur van tevoren met dit recept om de frambozen in te vriezen of ge- bruik bevroren frambozen.

Laat de helft van de frambozen in de vriezer in 2-4 uur bevriezen. Plaats een zeef of vergiet op een pan (een stuk van de bodem van de pan af) en leg er een vochtige schone

theedoek in. Schenk de yoghurt in de doek. Vouw de punten van de doek naar boven, bind vast en laat de yoghurt een nacht uitlekken.

Verwarm de suiker en de vanille met de citroenrasp en het -sap in een steelpan. Voeg de slagroom toe, breng net onder het kookpunt en laat zachtjes trekken tot de suiker is opgelost. Laat goed afkoelen.

Meng de slagroom met de hangop. Draai er ijs van in de ijsmachine. Of doe over in een platte, liefst metalen bak, en vries het minstens 4 uur in. Klop het na 1 uur elk halfuur door. Breek de bevroren frambozen in stukjes en draai kort mee in de ijsmachine of roer aan het eind van de invriestijd door het ijs.

Bak per persoon 1 plak suikerbrood in de boter in een koekenpan goudbruin. Serveer met het ijs en garneer met verse frambozen. Bereiden ± 25 min. / uitlekken yoghurt ± 4 uur / vriezen ± 1- 4 uur.

Kijkje in de keuken? Volg @misterkitchens

Contact

Mister Kitchen
Cultuurpark Westergasfabriek
Pazzanistraat 35
1014 DB Amsterdam
+31 653410022