Ja. Pindakaas en sporten gaan samen als peper en zout. Dit geldt met name voor duur- en krachtsport − pindakaas geeft je hartstikke veel energie. Vezels, eiwitten en vet, waarvan een groot deel onverzadigd.

PINDAKAAS EN SPIEROPBOUW

Vooral onze smaken super crunchy en super creamy zijn een goede toevoeging op je sportdieet. Het is niet voor niets dat veel sporters pindakaas als eiwitbron gebruiken. Het is immers hartstikke goed voor de spieropbouw.

Veel sporters gebruiken het dan ook als eiwitbron en verbrandingsproduct, zodat ze lekker lang door kunnen. In pinda’s zit van nature 4-5 procent suiker, waardoor het product niet volledig suikervrij is.

PINDAKAAS EN AFVALLEN

Wil je afvallen? Dan raden we aan niet al te veel pindakaas te eten. De koolhydraten in pinda’s (en dus in pindakaas) laten je lichaam namelijk insuline aanmaken, waardoor je sneller suikers in je bloedstroom opslaat als reserve-energie.

Natuurlijk weet jij ook dat een gezonde levensstijl een balans is tussen gezonde voeding en voldoende beweging. Dan kan die pindakaas dus net weer wel. Ben je op zoek naar een vervanging van je pindakaas, omdat je echt aan het afvallen bent? Dan is de V-Spread van voornamelijk groente een goed alternatief!