Pindakaas is zo’n product dat je relatief lang kunt bewaren. De houdbaarheidsdatum van een buiten de koelkast bewaarde pot ongeopende pindakaas is minimaal een jaar. Bewaar ‘m wel op een koele en droge plek.

Een geopende pot pindakaas is op papier maximaal een jaar te bewaren in je keukenkastje. En ook hier geldt: bewaar ‘m op een koele en droge plek. We horen regelmatig dat pindakaas die al meerdere jaren buiten de koelkast staat, nog steeds te eten is. Dit kan gewoon, maar blijf opletten. Vertrouw je ogen, neus en smaakpapillen. Smaakt je pindakaas niet meer zoals vroeger? Gooi ‘m dan weg.

Je hebt dus tijd zat om je favoriete pindakaassmaak te verorberen. Ook al ben je geen enorme pindakaas-eter. Alhoewel wij ons dat niet voor kunnen stellen.

HOE LANG BLIJFT DE PINDAKAAS VAN MISTER KITCHEN’S GOED?

Onze pindakaas heeft een THT-datum van 18 maanden. Voorwaarde is wel dat je hem enigszins koel, droog en donker bewaart. Zullen we dat afspreken? Het is zonde om hem weg te moeten gooien. Krijg je de pindakaas niet snel genoeg op? Ontdek dan eens de wondere wereld van inspirerende pindakaasrecepten!

WANNEER IS PINDAKAAS NIET MEER GOED?

Pindakaas blijft hartstikke lang goed. Het is dan ook lastig een exacte verloopdatum te geven. Vertrouw je ogen, neus en smaakpapillen. Zie je schimmel of proeft de pindakaas niet meer zoals je gewend bent? Gooi hem dan weg. Ook al zien wij liever dat je ‘m opeet voordat het weggooimoment komt. Gebeurt het toch? Zorg dan dat je voorraad wordt aangevuld! Leve de pinda!