skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdamse Waterspelen

juli 4 - augustus 16

Gratis
waterspelen-header

Voor het tweede jaar op rij toveren wij het Amsterdamse Marineterrein om in een spektakel van wateractiviteiten. Zwem, duik, splash, zeil, ski of snorkel met vrienden en familie. Waterpret die jong en oud verbindt. Uiteraard gepaard met livemuziek, drinken en heerlijk eten!

Wanneer is editie 2?

Water, brood en spelen voor álle Amsterdammers

Al sinds jaar en dag hebben wij Amsterdammers een sterke relatie met water. Zonder de directe verbinding tussen ‘ons’ IJ en de Zuiderzee, Noordzee en wereldzeeën, zou onze stad nooit zijn uitgegroeid tot de wereldstad die we nu zijn. 

Nog steeds is water onze steun en toeverlaat, in de vorm van handel, vervoer en niet te vergeten: hartstikke veel plezier. En omdat dat laatste volgens ons wel iets meer in het zonnetje mag staan, organiseren wij voor het tweede jaar op rij de Amsterdamse Waterspelen. De Spelen zijn een initiatief van Mister Kitchen & Pension Homeland i.s.m. Bureau Marineterrein.

keyvisual_homepage_2020-2600x1463
keyvisual_homepage_2020-2600x1463

Editie 2: Amsterdamse Waterspelen 2020

De Amsterdamse Waterspelen zijn voor álle Amsterdammers, en voor alle omwonenden van het Marineterrein in het bijzonder.

Van woensdag 12 t/m zondag 16 augustus 2020, vindt op het Amsterdamse Marineterrein de tweede extra lange SAIL-editie van de Amsterdamse Waterspelen plaats. Een spetterend waterweekend in de zomer, boordevol bijzondere watersporten, zenuwslopende races, gekke waterworkshops, livemuziek, lekker eten en vrij zwemmen voor iedereen. Kom jij even aan de oppervlakte kijken?

Locatie: Amsterdamse Marineterrein, Kattenburgerstraat 5-7, 1018 JA Amsterdam
Wanneer: 12 augustus t/m 16 augustus 2020
Openingstijden: iedere dag van 10.00 t/m 23.00 uur
Toegangsprijs: gratis

AWS-019_45712

Wat is er te doen tijdens de Waterspelen?

Tijdens de Amsterdamse Waterspelen, die overigens gratis toegankelijk zijn, maak je kennis met de meest uiteenlopende watersporten ter wereld. X-Diving, synchroonzwemmen, het bouwen van een eigen solarboat, met je eigen team mee-racen met de Scheepkistenrace en natuurlijk het Open Mokums Kampioenschap Bommetje. Waterplezier voor iedereen!

Heb je geen ervaring met de verscheidenheid aan activiteiten en vind je het misschien wat spannend? Relax, wij sturen niemand onvoorbereid het water in. Van tevoren hebben we diverse clinics, trainingen en handige workshops waaraan jij gratis deelneemt. Op die manier weet je precies wat je kunt verwachten en maak je ook van jouw (eerste) ervaring een waar waterspektakel!

AWS-019_45712

De eerste editie in 2019

De eerste editie van de Waterspelen vond plaats in het laatste weekend van augustus, 2019. Het Amsterdamse Marineterrein werd voor een heel weekend omgetoverd tot een waar outdoor waterparadijs. We vulden dit spetterende zomerweekend met bijzondere watersporten, bloedstollende races, wilde waterworkshops, livemuziek, heerlijk eten en natuurlijk vrij zwemmen voor jong en oud. Kortom: een editie die schreeuwde om een vervolg!

Gegevens

Begin:
juli 4
Einde:
augustus 16
Kosten:
Gratis

Locatie

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5-7
Amsterdam, 1018 JA Nederland
Back To Top