Mister Kitchen

Food Design

OLD AMSTERDAM KARAKTER EN

DE VRAAG VAN DE OPDRACHTGEVER [EN]

Mister Kitchen kreeg de opdracht om Old Amsterdam culinair op de kaart te zetten en de ietwat verouderde vorm van communicatie te verbreken. Het merk vroeg om een origineel receptenboekje voor in de retail. Dat liep anders.

DE AANPAK VAN MISTER KITCHEN

Wij geloofden niet in het miljoenste ‘on-pack’ boekje van een voedingsmerk. We moesten met iets originelers komen om écht impact te maken. Daarom overtuigenden we Old Amsterdam van onze gedachtegang en mochten we werken aan iets beters: een compleet magazine dat niet voelde als reclame en de lezer tegelijkertijd volledig in het merk zou trekken. We kregen het vertrouwen een redactieteam samen te stellen, zodat we met vrijheid, plezier en één gemeenschappelijk doel aan de slag konden: een magazine met karakter ontwerpen.

HET RESULTAAT

Met fantastische fotografie, ravissante recepten, interessante inspiratie en kilo’s kaastips, vloog het viertalige magazine de retail uit. De stoere bewaarglossy − genaamd KARAKTER − had de Amsterdamse branie van nu, maar ademde het ambacht van vroeger. De glossy fungeerde als startsein voor de nieuwe Old Amsterdam-communicatierichting. Daarnaast droeg het bij aan de campagne rond onze populaire Old Burger.

GERELATEERDE CASES