Mister Kitchen

Food Design

FOOD DESIGN

Naast onze reportages in delicious. magazine, het Weekend van de Rollende Keukens en ons eigen voedingsmerk, werkt Mister Kitchen als creatief-culinair bureau voor een select aantal klanten. Meestal voor andere voedingsmerken of retailers die op zoek zijn  naar advies of inspiratie op het gebied van productontwikkeling, een (nieuwe) retail-formule of culinaire communicatie. Dit doen wij ook voor bedrijven die niet primair producten máken, maar wel een voedingsvraagstuk hebben. Door het aangaan van zulke ‘food design’ uitdagingen willen wij, met goede recepten en slimme ideeën, het aanbod van eten, in binnen- en buitenland, verbeteren.

WERKWIJZE

Mister Kitchen’s definitie van food design:

‘Food design is de creativiteit die wordt ingezet om voeding te innoveren, verbeteren of via een nieuw kanaal in de markt te zetten. Van productontwikkeling tot complete (horeca)formule.’

Wij werken in opdracht van voedingsproducenten, retailers, horeca, food service en maatschappelijke organisaties. Uitdaging en resultaat kunnen variëren van het ontwikkelen van een innovatief voedingsproduct, slimme receptverbetering (zoals we die ook regelmatig voor onze eigen producten bedenken!), culinaire blauwdruk voor een nieuwe horecaformule of compleet convenience concept voor een retailer.

Onze aanpak is steevast: alle wensen en beperkingen verzamelen en omzetten in ingrediënten voor een creatief proces. Een proces waarin we graag nauw samenwerken met de opdrachtgever en eventuele andere partners. Wij vertalen alle input en theorie zo snel als mogelijk naar een recept, menukaart en propositie. Anders blijft het bij theorie, terwijl voeding en eten juist draait om proeven en beleven. Dan valt er pas wat te kiezen. Daarnaast hebben wij zelf een eigen onafhankelijk voedingsmerk, dus weten wat er allemaal komt kijken bij schaalbaar food design. Door onze unieke combinatie van chef Maarten, strateeg Igor, creatief Daan en een keuken als hart van het bedrijf, komen wij met oplossingen die zich onderscheiden in smaak, originaliteit en realiseerbaarheid.

Neem een kijkje in onderstaande cases, bel ons of schuif aan in onze creatieve keuken, dan weten we snel genoeg of het klikt!

CASES

MEER WETEN OVER MISTER KITCHEN?

Wil je meer weten over Mister Kitchen, onze food design werkwijze, onze opgeleverde cases of heb je zelf een food design uitdaging? Wij ontvangen je graag in onze creatieve keuken.

Contact

Choose your language:

Mister Kitchen © 2024